“Van mijn hobby mijn baan maken? Ideaal toch!?”

Ferry, de eigenaar en zaad ontwikkelaar, begon begin jaren ’90 tijdens zijn studie met het kweken van zaden als bijbaan. Door een hoge vraag vanuit zaadbanken in Amsterdam en de rest van Nederland werd Ferry’s hobby al snel een bedrijf dat regelmatig grote hoeveelheden, legale zaden produceerde voor zaad bedrijven in de jaren ’90.

“Ik had nooit verwacht dat een studenten bijbaan in een serieus bedrijf zou veranderen. Mijn ultieme droom is om geld te sparen voor een klein ecologische, zelf voorzienend boerderij.”

Aan het eind van de jaren ’90 waren de eerste vrouwelijke/gefeminiseerde zaden een feit. Ze werden heel snel populair maar ze waren erg onbetrouwbaar. Ferry’s ervaring met de productie van zaden en zijn ingenieur kennis van machinebouw hebben hem gemotiveerd om te onderzoeken hoe je 100% betrouwbare vrouwelijke zaden kon maken. Female Seeds werd vervolgens in 2003 opgericht. Het was een directe hit dankzij de hoge kwaliteit tegen lage prijzen. De Female Seeds waren zo populair dat de voorraad snel op was. In diezelfde periode maakten verschillende zaadbanken hun intrede op de markt.

Echter, een goede reputatie, betrouwbare en unieke producten en vriendelijke klanten service hebben ervoor gezorgd dat Female Seeds zich kon onderscheiden van de massa.

“Female Seeds zit nu in een overgangfase van bedrijf naar een beweging dat investeert in duurzame, onafhankelijke groeisystemen zoals aquaponics en LED systemen. Daarnaast worden de opbrengsten geïnvesteerd in coöperatieve ecologische gemeenschappen en ecologische projecten die mensen helpen om een gelukkige en duurzaam levensstijl te hanteren.”